Aardappel-tonijnsalade



Zo af en toe haal ik weer eens een oud recept naar boven hier, bijv. om er een nieuwe foto bij te zetten of gewoon om er wat aandacht op te vestigen. Deze Aardappel-tonijnsalade had ik al een tijd niet meer gemaakt en de foto was ook niet je-van-het. Dus: tijd om opnieuw te maken! Ik heb wel het een en ander verbeterd on het recept, dus eigenlijk is het ook weer een beetje een nieuw recept haha. Je kunt er trouwens vanalles aan toevoegen, net wat je lekker vindt. Ik neem meestal tonijnmoot in een vleugje olijfolie van John West, die is het lekkerst en kun je zelf in stukken verdelen. Oh en je hoeft die niet af te gieten.


Ingredienten:
400 gr aardappels (iets kruimig of krieltjes)
Halve groene komkommer in stukjes
Cherrytomaatjes in partjes (of gewone tomaat)
100 gr sla (mix)
1 blikje tonijn in olie of water
3 lente-uitjes in ringetjes
1 kleine rode ui in ringen
Groene of zwarte olijven
(Eventueel nog mais, zilveruitjes, kappertjes, augurk en gegrillde paprika als je dat lekker vindt)
Voor de uien:
100 ml water
50 ml azijn
2 el suiker
Dressing:
1 el mayonaise
2 el yoghurt
Halve tl azijn of citroensap
Halve eetlepel olijfolie
Vers gehakte groene kruiden of gedroogde kruiden 
Beetje zout en peper


Bereiding:
Maak eerst de uien in, minimaal 1 uur van tevoren. Breng daarvoor het water met de azijn en suiker aan de kook en laat even pruttelen tot de suiker is opgelost. Giet over de uienringen en dek af. Laat afkoelen in de koelkast. Ze zullen heerlijk zoetzuur worden en mooi roze! Hoe langer je het laat staan, hoe soepeler ze zullen zijn.

Was de aardappels, snijd in stukken, plakken of partjes en kook ze met wat zout gaar (ik doe ze met schil vind ik lekkerder, maar kan ook zonder). Na het koken afgieten en afspoelen met koud water. Meng met de sla, tomaat, komkommer, olijven, rode ui, lente-ui en tonijn. Meng de ingredienten voor de dressing en meng die door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
Heerlijk als maaltijdsalade of als bijgerecht.

Reacties

Populaire recepten