Minestronesoep

Deze minestronesoep maakte ik jaren geleden voor het laatst (2014!) en het werd tijd voor een nieuwe foto. Ik heb het recept ook nog ietsje aangepast. Minestronesoep is een Italiaanse soep en er zijn tientallen versies, afhankelijk van de groenten uit het seizoen. Deze is met tomaat, kipfilet en courgette. Lekker met kleine pastaschelpjes erin, maar je kunt ook rijst nemen of vogeltongetjespasta. En je hebt ook versies zonder tomaat, dat ga ik ook nog eens proberen.


Ingredienten: 
1 ui 
1 teentje knoflook 
4 rijpe tomaten, ontveld
Zwarte peper en zout naar smaak
250 gr kipfilet 
1 kippenbouillonblokje 
Halve groene courgette
Halve gele courgette
2 handjes schelpjespasta 
Verse basilicum 

Bereiding: 
De kipfilet gaar bakken in wat olie met zout en peper. Dan in stukjes snijden of scheuren. Verhit dan wat olie in een pan en bak hierin de ui met de knoflook even glazig. Voeg de fijngesneden tomaten toe en bak even mee. Dan 1 liter water erbij en het kippenbouillonblokje. Breng aan de kook en laat dit een half uur pruttelen op laag vuur. Pureer de soep dan met een staafmixer.

Rasp de courgette en voeg na een half uur toe aan de soep, samen met de kipfilet en wat gehakte verse basilicum. Laat nog een kwartiertje pruttelen en voeg dan de schelpjes toe. Laat deze gaar worden en bestrooi de soep met verse basilicum en eventueel wat geschaafde Parmezaanse kaas. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten