Chocolade-sinaasappelcake


Een overheerlijke cake met een combinatie van heerlijke chocolade en frisse sinaasappel mmmmm. Ik weet nog dat ik deze cake voor het eerst maakte, met nog weinig ervaring en creativiteit volgde ik het voorgeschreven recept. Het glazuur was niet te eten, de cake nog wel, maar zag er gewoon niet zo mooi uit. Jaren later maakte ik hem nog eens en nu ziet hij er een stuk mooier uit, en de smaak is nog beter!

Ingredienten:
175 gr boter

175 gr suiker
175 gr bloem
3 eieren
1 tl bakpoeder
40 gr cacao
2 el melk
Geraspte schil van een halve sinaasappel
3 el sinaasappelsap (vers van de sinaasappel)
Garnering:
100 gr pure chocolade
100 ml room
25 gr witte chocolade



Bereiding:
Mix de boter en suiker tot een luchtige creme. Mix de eieren erdoor tot de suiker is opgelost en je een luchtige creme krijgt. Zeef het bloem met bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel. Goed mixen tot je een mooi romig beslag hebt. 
Verdeel het beslag in tweeen en doe het in twee kommen. Voeg aan het ene deel de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe en klop dit goed luchtig erdoor. Aan het andere deel de cacao en melk toevoegen (eventueel wat meer als het te dik is) en ook goed luchtig doorkloppen. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160) en vet een springvorm van 20 cm in. Doe eerst het chocoladebeslag erin en dan het sinaasappelbeslag erop. Ga eventueel met een vork erdoorheen voor een marmereffect of laat het zo. Zet de vorm 40 minuten in het midden van de oven en laat na het bakken afkoelen.

Maak de ganache door de room te verwarmen en hierin de pure chocolade te smelten. Giet dit over de cake en smelt de witte chocolade au bain marie. Versier de cake hiermee.

Je kunt ook het recept verdubbelen, een rechthoekige bakvorm nemen en dan vierkantjes of ruitjes snijden uit de cake.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten