Roze koeken

Ellouisa bakt HOLLANDS
Mijn Hollandse baksel van augustus zijn de welbekende roze koeken! Deze zijn zonder schildluizen en smaakversterkers :D Ze smaken wel wat anders hoor, het glazuur is niet zo mierzoet door de frambozen en ook de koek eronder is minder kunstmatig. Maar ze zijn errug lekker!
Dit recept is voor 12 stuks, die je bakt in een muffinbakplaat. Mijn glazuur was trouwens iets te dun, ik dacht een zakje van dr Oetker te gebruiken, dat had ik nog liggen, maar de volgende keer doe ik het zelf met poedersuiker. Het recept dat ik heb gebruikt is van de blog Handmade Helen en bij haar zie je perfect gelukt glazuur. Daar ga ik de volgende keer ook voor!

Oh en gebruik geen bakpoeder of zelfrijzend bakmeel, de bedoeling is dat ze laag blijven.
Ingredienten:
150 gr suiker
150 gr bloem
150 gr roomboter op kamertemperatuur
3 eieren
200 gr poedersuiker
Ongeveer 8 frambozen

Bereiding:
Mix de boter met de suiker tot een crème. Mix de eieren er een voor een door. Voeg dan de bloem toe en mix tot een dik beslag. Schep in je ingevette muffinbakplaat en bak ze 18-20 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat ze afkoelen op een rooster.

Druk ondertussen de frambozen door een fijne zeef, zodat je alleen sap overhoudt. Meng dat beetje bij beetje met de poedersuiker tot een dik glazuur dat mooi roze is. Dompel de koeken er met de bovenkant in en laat het glazuur hard worden.




Reacties

  1. Wat leuk! Altijd een fijn idee om zelf zoiets te kunnen maken zonder allerlei toevoegingen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten